La casa


Façana

Façana

La Casa Rural L’Arc Trobat es troba en una situació privilegiada: al casc antic del poble, declarat BIC (Bé d’Interès Cultural), molt prop de l’església, del MACVAC (Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni) i del castell. Us recomanem gaudir de la tranquil·litat d’aquests carrers i deixar-vos portar per l’encant de cadascun dels seus raconets.

Dels orígens medievals de la casa dóna testimoni el magnífic arc gòtic del S.XV, de més de quatre metres de llum fet amb carreus de rodè, així com restes de les mènsules en la planta inferior de la casa. L’estructura de l’edifici, tal com es conserva, es va acabar a les darreries del S. XVII amb un altre arc de similars dimensions, ara de mig punt, suportat per pilastres baixes i fet amb pedra calcària toscament tallada.

Arc gòtic

La restauració de la casa s’ha fet amb criteris de respecte als diversos elements artístics i etnològics que al llarg del temps acumularen els seus murs. Així doncs, s’han mantingut tant els espais de la casa com els components arquitectònics i artístics representatius de la tipologia d’una casa de poble i dignes de valoració i conservació. L’any 2013 se li va concedir el “Premi Rehabilitació Façanes Conjunt Històric”.

La casa disposa d’una ampla sala d’estar/menjador al pis inferior, cuina i menjador al pis central, una sala d’estar al pis superior, un terrat, un pati interior i cinc habitacions dobles.

Hi ha la possibilitat de llogar tant la casa sencera, com mitja casa, com les habitacions per separat. En cas de llogar les habitacions per separat la sala d’estar, la cuina, el menjador, la sala d’estar del perxe, el pati i el terrat seran espais d’ús compartit.